750. Kuruluş Yıldönümü Münasebetiyle düzenlenen Uluslararası Altın Orda Ve Mirası Sempozyumu 25-26 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirildi.

Sempozyum Kazan Federal Üniversitesi adına Doç. Dr. Ramil Hayrutdinov, Şehabettin Mercani Tarih Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Radik Salihov, Kazan Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ayrat Sitdikov, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çengiz Tomar ve İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlyas Topsakal’ın konuşmalarıyla açılmıştır. Bu konuşmaların ardından 2 gün boyunca 11 oturumda 30’u yurt dışından olmak üzere 44 akademisyen Altın Orda Devletine dair birçok başlıkta tebliğlerini sunmuştur.